Vastgoedeigenaar

Het plannen van een bezichtiging tijdens de Coronacrisis

By april 15, 2020 No Comments

Het plannen van een bezichtiging tijdens de Coronacrisis

Vaker je handen wassen, anderhalve meter afstand houden, social distancing, zoveel mogelijk thuisblijven, winkels die moeten sluiten, bijeenkomsten die worden afgelast en zelfs thuisquarantaine. Deze maatregelen kunnen je de afgelopen weken niet ontgaan zijn. Alles wordt eraan gedaan om de Coronavirusuitbraak in te dammen, het aantal slachtoffers zoveel mogelijk te beperken en er zo voor te zorgen dat onze zorgcapaciteit niet overbelast raakt. Deze noodzakelijke maatregelen hebben natuurlijk wel gevolgen, onder andere voor onze leefbaarheid, voor de economie en onze huizenmarkt. Ben je van plan om de komende tijd vastgoed te verkopen of te verhuren? Dan is het belangrijk dat je meebeweegt met de huidige omstandigheden. Dat vraagt om creatieve ideeën en oplossingen, zoals bijvoorbeeld bij het organiseren van bezichtigingen.

 

Het coronavirus zorgt voor problemen op de huizenmarkt

Ook de huizenmarkt blijkt niet immuun te zijn voor het virus en ondervindt hier verschillende gevolgen van. Zo is de Open Huizen Dag van 28 maart afgelast, is de verwachting dat het vertrouwen in de huizenmarkt nog verder zal dalen en wordt voorspeld dat er op korte termijn minder huizen zullen worden verkocht. Woningzoekers plannen minder bezichtigingen omdat een groot deel van hen zich zo min mogelijk buiten de deur willen wagen. Dit betekent dat diegene die nog wel een huis gaan bezichtigen, veel minder concurrentie hebben tijdens het bieden. Als gevolg hiervan zijn potentiële kopers minder bereid om boven de vraagprijs te bieden, waardoor de opwaartse druk op de huizenprijzen verder wordt beperkt.

Beperkingen bij bezichtigingen

Veel makelaars nemen in deze tijden, in overleg met de huiseigenaar, diverse beperkende maatregelen bij bezichtigingen. Op het moment dat geïnteresseerden individueel een woning komen bekijken, gelden er nu strenge regels. Zo moet de verkoper het huis uit, samen met eventuele kinderen. Ook mag de koper maar met maximaal twee personen het pand betreden. Wanneer er grote aantallen bezichtigingen op één dag zijn gepland, worden deze afgezegd. Ook komt het voor dat verkopers bezichtigingen afzeggen omdat ze met het huidige coronavirus geen mensen in hun huis willen hebben.

 

Kortom: het zijn lastige tijden voor zowel kopers en huurders als vastgoedeigenaren die net op het punt staat één van hun panden te verkopen of te verhuren.

Maar vergis je ook niet in de mogelijkheden die zo’n crisis je juist biedt. In de zoektocht naar passende oplossingen ontstaan vaak de mooiste ideeën, oplossingen en initiatieven. En dat biedt kansen voor jou als vastgoedeigenaar.

Mogelijkheden voor bezichtigingen in tijden van Corona

Neem bijvoorbeeld Maarten Makelaardij uit Rotterdam. Bij deze makelaar worden rondleidingen via WhatsApp aangeboden. Hoe het in zijn werk gaat? Op het moment dat een woningzoekende een huis op het oog heeft, kan hij via de website een afspraak inplannen op een gewenst tijdstip. Eén van de makelaars gaat dan op dat gekozen moment naar de betreffende woning, waar hij vervolgens contact legt met de klant via WhatsApp. Zo kan hij met beeldondersteuning en de spraakmogelijkheid van WhatsApp de klant door het huis heen leiden en specifieke vragen beantwoorden. Is de klant bijvoorbeeld benieuwd naar het uitzicht vanaf het dakterras? Dan wordt dat gefilmd door de makelaar! Wil de klant de kelder of tuin nader inspecteren? Dan leidt de makelaar de klant naar het gewenste gebied.

Ook Makelaar Sander uit Breda organiseert in deze tijden digitale bezichtigingen via de videobelfunctie van WhatsApp. Hij legt in onderstaande filmpje uit hoe hij te werk gaat:

 

Makelaars Patrick van Meersbergen en Frank Huibers van Makelaarsland gooiden het over een andere boeg en regelden een live bezichtiging via Facebook. Het enige dat geïnteresseerden nodig hebben om deel te nemen is een goede internetverbinding en een Facebookaccount. Het geluk is hierbij wel dat de makelaars op dit moment nog wel toegang hebben tot de te verkopen panden. Facebook is een geschikt medium voor het plannen en organiseren van een digitale bezichtiging of zelf voor een digitaal Open Huis. Frank Huibers geeft aan dat het wel te merken is dat de passieve woningzoeker op dit moment geen haast maakt met het verder oriënteren op woningen, maar dat de actieve zoekers die nu als doel hebben te verhuizen, gewoon doorgaan met hun zoektocht. Dat is ook te merken aan het aantal opdrachten dat tot nu toe nog gewoon doorloopt, ondanks het coronavirus.

 

MV Vastgoedmanagement ontzorgt ook tijdens Coronacrisis

Bij alle diensten gerelateerd aan vastgoedmanagement besteden wij veel aandacht aan hoge kwaliteit en het ontzorgen van onze klanten. Ook in deze lastige tijden wil MV Vastgoedmanagement haar klanten met hoogwaardig en passend advies bijstaan, zodat de negatieve effecten van de Coronacrisis zoveel mogelijk geminimaliseerd worden en alles soepel door blijft lopen.

Interesse? Neem contact op voor meer informatie over onze mogelijkheden voor vastgoedmanagement op maat.

Leave a Reply