Vastgoedeigenaar

Hoe vastgoed succesvol in te zetten als passief inkomen

By maart 10, 2020 maart 11th, 2020 No Comments

Hoe vastgoed succesvol in te zetten als passief inkomen

We zijn in de huidige westerse maatschappij allemaal opgevoed met het idee dat je keihard moet werken voor je geld want dat is de enige juiste manier om inkomen te genereren. Onderzoek laat echter zien dat hard werken juist niet zo goed voor je is. Burnout en focussen op zaken die minder prioriteit hebben, liggen hierbij op de loer. En er zijn nog meer redenen waarom hard werken op de langere termijn juist niet loont.

Een andere manier van werken

Hard werken is dus niet per se de manier om geld te verdienen. De vraag is hoe je dán kunt zorgen voor een stabiel inkomen zonder dit harde werken? Met het creëren van passief inkomen, bijvoorbeeld met behulp van vastgoed. Er zijn diverse mogelijkheden en kansen op dit gebied. MV Vastgoedmanagement ondersteunt je hier graag bij, door het beheer van je passieve ‘vastgoed’ inkomen voor je uit handen te nemen.

Wat is passief inkomen?

Kortgezegd is passief inkomen een vorm van inkomen waarbij er geld wordt verdiend zonder dat je ervoor hoeft te werken. Voorbeelden van passief inkomen zijn, naast vastgoedinvesteringen de positieve rente op je spaarrekening en beleggingsfondsen. Heel anders dan actief inkomen, dat direct afkomstig is uit verrichtte arbeid met een vast loon: als je stopt met werken, stopt  je loon. Bij passief inkomen blijft er geld binnenkomen, ook al verricht je op dat moment geen arbeid. Het is een investering om inkomen te verwerven.

De voordelen van vastgoed als passief inkomen

Vergeleken bij andere beleggingsvormen is vastgoed een relatief veilige keuze. Met een dosis basiskennis over wat je waar koopt, kun je eventuele risico’s beperken. Daarbij is met vastgoed veel rendement te behalen, wat een hoog maandelijks passief inkomen kan betekenen. Eén pand met een huur van €1000,- kan al snel een hoog inkomen opleveren, laat staan hoe dat zal zijn met meerdere panden.

In het begin is je investering met vastgoed het grootst. Als het eenmaal loopt kun je met twee uur werk per maand klaar zijn, onverwachts onderhoud of problemen met niet betalende huurders daargelaten.

Een ander voordeel van vastgoed als passief inkomen is de stijgende marktwaarde van huizen en de daarmee oplopende huren.
Met vastgoed als investering ben je daarnaast beschermd tegen daling van de koopkracht, oftewel inflatie. Terwijl je met een ander type investering, zoals spaargeld op de bank hier wel nadelen van zou ondervinden.

Wat als grootste voordeel van vastgoed wordt gezien is de mogelijkheid om met geleend geld te investeren. Een groot percentage van de vastgoedbelegging hoef je niet uit eigen zak te betalen maar kun je lenen van een bank. Hierdoor creëer je een hoger rendement. Dit principe wordt ‘de Hefboomwerking’ genoemd.

Risico’s van investeren in vastgoed

Naast de genoemde voordelen zijn er ook risico’s. Zo groeit door de Hefboomwerking het risico van je investering, doordat je een lening afsluit. Ook moet je bij het investeren in vastgoed een lange adem hebben. Zowel de aanschaf en verkoop van een pand kunnen maanden in beslag nemen. Je hebt langere periode geen beschikking over je eigen geld. Je kunt bijvoorbeeld niet 15% van je huis tussentijds verkopen, terwijl je bij aandelen deze mogelijkheid wel hebt. Daarbij is van tevoren niet helder in te schatten wat de verkoop van een huis concreet oplevert en brengt leegstand van je vastgoed je maandelijkse passieve inkomen direct in gevaar, doordat je geen of minder huur ontvangt.

Ondanks de genoemde risico’s is vastgoed als passief inkomen voor velen een waardevolle investering. Bij het verhuren van panden en het contact met huurders is beheer op maat essentieel. Dit is iets waar MV Vastgoedmanagement je ondersteunt.

 

Beheer uitbesteden aan MV Vastgoedmanagement?

Heb je één of meerdere panden in bezit en wil je er zeker van zijn dat alle relevante zaken betreffende je vastgoed optimaal verlopen, schakel dan MV Vastgoedmanagement in voor soepel en gericht vastgoedbeheer. Taken die zij hierbij overnemen zijn onder andere het versturen van de maandelijkse huurfacturen, het beantwoorden van technische vragen en waar nodig het langs sturen van een monteur. Tevens geldt dit voor onderhoudsmanagement, advies bij het organiseren van taken en afstemmen van de verantwoordelijkheden voor de eigenaar of de huurder. Ook wordt de jaarlijkse rapportage verzorgt.

 

MV Vastgoedmanagement werkt klantgericht en biedt service op maat. Wil je weten op welk gebied jij ontzorgd kan worden? Neem voor meer informatie gerust contact op.

Leave a Reply